Konserve Tarifleri, Konserve Nasıl Yapılır?

Tatile gideceksiniz, eşiniz veya çocuğunuz evde yalnız kalacak! Onlara yemek bırakıp içiniz rahat bir şekilde gidebilirsiniz. Yaz sebzelerinin en sağlıklı zamanında sebzelerden konserve yapıp kış boyunca yaz sebzelerini tüketebilirsiniz. Üstelik bu şekilde konserve yapmak oldukça kolaydır.

Konserve Tarifleri, Konserve Nasıl Yapılır?


Yemeklerden yapacağınız konserve hayatınızı çok kolaylaştıracak. Özellikle çalışanlar için çok pratik olan bu yöntemi öğrenip denemelisiniz.


Yemeklerden Konserve Nasıl Yapılır?
Etli kereviz, etli nohut, taze fasulye, bamya, mercimek ve aklınıza gelebilecek birçok yemeği bu yöntemle saklayabilirsiniz.

Yemeği pişirip altını kapadıktan hemen sonra, istediğiniz büyüklükteki cam bir kavanoza yemeğinizi koyun ve hemen kapağını kapatın. Kapağı iyice sıktıktan sonra, kavanozu ters çevirin.

Kavanoz soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Bu yöntemle yemeklerinizi uzun süre saklayabilirsiniz. İşten geldiğinizde, seyahatten döndüğünüzde, yemek yapamadığınız bir günde veya misafirleriniz aniden kapıyı çaldığında, bol çeşitli bir sofra kurmanızı sağlayacak bu konserve yöntemi alıştıktan sonra vazgeçemediğiniz bir alışkanlık olacak.

Yazdan Kışa Sebze Hazırlığı Nasıl Yapılır?
Yazın en sevdiğiniz sebzelerini kış için hazırlayabilirsiniz. Özellikle domates, biber, patlıcan, kırmızıbiber, bamya, taze fasulye kışın en çok ihtiyaç duyduğumuz fakat doğalını bulamadığımız bol hormonlu sebzelerdir. Bu sebzeleri yazdan kışa hazırlarsanız, kış boyunca rahat eder, vitamin ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Domatesleri rendeleyin ve geniş bir tencerede kaynatın. Domatesler pişer pişmez sıcakken kavanozlara koyun ve ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin. Kapaklarınızın sağlam olmasına dikkat edin. Çok fazla kullanılmış, yanlarından bıçak darbeleriyle açılmış kapaklar dayanıklı olmayabilir. Konserveniz kapağın tutmaması nedeniyle ekşime yapabilir. Hazırladığınız bu domates sosları kış boyunca likopen ihtiyacınızı karşılayacak ve yemeklerinize extra lezzet katacak.

Yeşilbiberlerinizi ince ince doğrayın ve az yağda kavurun. Üzerine rendelediğiniz domatesleri de ilave edin ve birlikte pişirin. Biber veya domatesin kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Veya bu konserveyi sadece biber ile de yapabilirsiniz. Biberleri pişirdikten sonra, sıcakken kavanozlara koyun ve kapakları sıkıca kapatıp ters çevirin.

Patlıcanları küp küp doğrayın. Üzerine bir miktar sıvı yağ gezdirin ve harmanlayın. Patlıcanları fırına atın ve pişirin. Domatesleri rendeleyip tencerede pişirin. Pişirdiğiniz patlıcanları domates sosu pişince içine ekleyin ve bir taşım daha pişirin. Aynı şekilde bu karışımı da kavanozlara koyun ve sıkıca kapatıp ters çevirin. Patlıcan ve domates kıvamını kendi arzunuza göre ayarlayabilirsiniz.

Bamyaları yıkayıp bir bezin üzerinde kurumaya bırakın. Başlarını temizleyin. Domatesleri rendeleyin ve geniş bir tencerede pişirin. Domatesin suyu kaybolunca, bamyaları ekleyin. Bamyalar hafif sararınca, hemen kavanoza koyun ve kapağını sıkı bir şekilde kapatın. Bamyaların tam pişmemesine dikkat edin.

Domates ve bamyaların oranını arzuya göre ayarlayabilirsiniz fakat pişirme esnasında tencerenizin geniş olmasına dikkat edin. Bamyalarınız tencerenin alt kısmını dolduracak kadar olmalı. Eğer yapacağınız tüm malzemeyi bir seferde pişirirseniz, bamyalarınız sulanır. Tencerenin dibini örtecek kadar bamya ve domates koyun, kaşık kullanmadan bamya ve domates sosunu hafif hafif sallayın, bamyalar sararınca ocağı kapatın ve konserve işlemini yapın.

Kırmızıbiberleri fırına atın ve közleyin veya ocak üstünde de közleme yapabilirsiniz. Biberler soğuyunca, kabuklarını soyun, çekirdeklerini muntazam bir şekilde çıkarın. Cam kavanozlarınızı sıcak suda bekleterek sıcak kalmasını sağlayın. Soyduğunuz biberleri kavanoza koyun ve kavanoz sıcakken kapağını sıkıca kapatın, ters çevirin.

Meyvelerle Konserve Nasıl Yapılır?
Meyveleri de konserve yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Yaz meyveleri konserve yapılarak kış için komposto veya meyve suyu olarak kullanılabilir. Şeftali, kayısı, vişne, erik, üzüm ve birçok meyveyi bu yöntemle kış için hazırlayabilirsiniz.

Şeftalileri soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ay şeklinde doğrayıp kavanoza koyun. 1 litrelik kavanoza 2 yemek kaşığı şeker ekleyin. İçme suyunu ketle ile kaynatın ve meyveleri örtecek kadar su ekleyin. Kapağını sıkıca kapatıp ters çevirin.

Aynı işlemi diğer meyveler için de uygulayabilirsiniz. Çekirdeksiz meyvelerden hazırladığınız konserveleri kışın blenderdan geçirip meyve suyu olarak da içebilirsiniz. Örneğin kayısı, şeftali ve ananas bunun için çok uygundur. Erik, vişne, üzüm gibi taneli ve çekirdekli meyve konservelerini de komposto olarak tüketebilirsiniz.

Düdüklü Tencerede Konserve Nasıl Yapılır?
Konserve yönteminde yaptığınız hazırlıkların hiç riske girmesini, bozulmadan uzun süre kalmasını istiyorsanız, bunun için en garantili yol düdüklü tencere ile konserve yapmaktır. Çünkü kavanozun sıcak tutulması işlemi ile yapılan konserve yönteminde kapağın çok sıkı kapatılması gerekir. Siz bundan çok emin olamıyorsanız, kavanozlarınızı 3-4 dakikalık extra bir işlemle kaynatıp konserve yapabilirsiniz.

Hazırladığınız konserveniz her ne olursa olsun, kavanozlarınızı düdüklü tencereye yerleştirin. Kaynama işlemi esnasında birbirlerine çarpmamaları için aralarına bez koyun. Tencerenin dibine 2 bardak kadar su ekleyin. Düdüklü tencereniz buhar çıkarmaya başlayınca ateşi kısın, 3-4 dakika daha ocakta pişirin ve altını kapatın. Böylece yiyecekleriniz konserve edilmiş olacak.

Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, bu şekilde yaptığınız 2 günlük yoğun hazırlık kış boyunca size rahatlık ve sağlıklı bir beslenme getirecektir. Şimdiden kolay gelsin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Dua lipa dedi ki:

    faydalı bilgiler

BİR YORUM YAZ

Linkler  :  Furkan Danacı - Teknoloji Haberleri - Güvenilir takipçi satın alma - instagram takipçi satın al - tiktok takipçi satın altanıtım yazısı - instagram takipçi satın al  - vp satın alVDSSS Marketvds servergüvenilir takipçi satın alma  - baskılı ıslak mendilDüşmeyen takipçi alhd film izlekiralık villa