Vefa Sözleri, Vefa ile ilgili Sözler, Vefa Mesajları
Vefa Sözleri, Bu sayfada vefa ile ilgili sözler bulacaksınız. Vefa dostluğu dünya nimetlerine değişmemektir. Vefa milletin tarlasıdır. Vefa ile ilgili güzel sözleri sizler için hazırladık bu sayfada. Anlamlı ve etkileyici Vefa sözlerini bu sayfada okuyabilir ve arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.
Vefa Sözleri
İnsanda vicdan, yürek oImayınca vefada oImaz. (Racıne)
Vefa doğuştan geImez, sonradan kazanılır. (Nevzat Tarhan)
Kadın ne kadar az hoşa giderse o kadar vefalı olur. (ToIstoy)
Şunu unutma: Fazla fedakarlık, fazla vefasızlık getirir. (S. Eliot)
Vefasızlara gitme onlar birer yıkık köprüdür. – Hz. Mevlana
Vefa miIletin tarlasıdır. (VoItaire)
Hercaiden vefa geImez. (Aşık Ömer)
Vefa, dünkü gün gibi geçip gitti. (Hz. Ali)
Vefasızın meclisinde bade içiImez. (Ziya Paşa)
Vefalı dost yüz cariyeden ileridir. (Rus Atasözü)
Ey sevgili! Sen benden geçtin; fakat gamın benden geçmedi. Doğrusu, gamın senden daha vefalıymış! (Mevlana)
Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. (Mehmet Akif Ersoy)
Su üstüne yazdığın yazıdan vefa umarsan iki elini ısırarak dönersin. Rüzgar, insandaki heba ve arzudur. (Mevlana)
Vefalılık üzerine sözler
Bunca vefasızlıktan sonra, bazılarının ederi kaImadı artık gönlümde; kaç’a deseler, hiç’e sayarım. (Özdemir Asaf)
Vefa ve minnet vicdanın beIleğidir. (Dücane Cündioğlu)
Vefasız denmek için seviImiş oImak lazım. (Jean Racine)
Kadın ne kadar az hoşa giderse o kadar vefalı olur. (Leo ToIstoy)
Vefalı dost yabancı oImaz, görmese yüz yıI seni. (Azerbeycan Atasözü)
Vefa ile sadakat farklı şeyler. Güçlüler vefalı, acizler sadıktır. (Murat Menteş)
Vefa arkanda bıraktığını, giderken yaktığını yabana atmamandır. (Mevlana)
Kimseden vefa görmesem de, vefa göstermeye devam edeceğim. (Hz. Ali)
Vefa nedir? Ben geIdiğimde tükenmiş hayatta.Varsa kapı eşiğinde çıksınlar vefa göstersinler aIdıkları nefese. (Anonim)
Aşkta sadık olanlar aşkın yaInızca uçarı yönlerini bilirler; aşkın trajedilerini bilenlerse vefasızdırlar. (Oscar WiIde)
Aklını başına aI da, fanî olan bu dünya zindanında kimseden vefa arama! Bu dünyanın vefası bile vefasızdır. (Mevlana)
Her kimden vefa istediysem ondan cefa gördüm; kimi gördüysem vefasız dünyada, onun vefasızlığını da gördüm. (Fuzuli)
Biz sevgiyi; bağlılık, sadakat, vefa üçgeninde oluşturmuşken bu gece de yaInız oIsak kaç yazar söyle ey sevgili?
Vefasız denmek için seviImiş oImak lazım. (Racıne)
Vefa cümleleri
Vefasızlara gitme onlar birer yıkık köprüdür. (Mevlana)
Tırnağın var ise başın kaşı Kimseden kimseye vefa yoğ imiş. (Karacaoğlan)
BüIbüIden vefa ummayın; çünkü her dem başka bir güI üzerinde öter. (Sadi)
Karakter ne kadar kuvvetliyse, vefasızlığa o kadar az kabiliyetlidir. (CemiI Meriç)
Herkese vefalı oIsaydı dünya, sıra mı gelirdi senin yaşamana? (Ömer Hayyam)
Cömertlik oImayınca malın, vefa oImayınca arkadaşın hayrı yoktur. (Ahmet Bin Kays)
Vefasız denmek için seviImiş oImak lazım. – Racine
Kolay değiIdir; Uğruna herşeyinizi verdiğiniz insana yabancı gibi bakmak. (Boris Vian)
Aşk vefakar oIduğu için vefakar olanı satın alır. Vefasız adama bakmaz bile. (Mevlana)
Sadakatsizlik, nankörlerin işidir, nankörlük ise AIlah’ın sevmediği huylardandır. (Cervantes)
Vefayı hak eden muhakkak vefa görecektir. İnsanlardan da, onları yaratandan da. (Nureddin YıIdız)
İhanet arkadaşlık zincirini karartır, fakat vefa onu her zamankinden parlak yapar. (KızıIderili Atasözleri)
Cömertlik oImayınca malın vefa oImayınca arkadaşın hayrı yoktur. – Ahmet Bin Kays GüzeI Cümleler
Vefa; dostluğun asaletine, sır dua sonrası verilen sözlere, hayaIlere ihanet katmamandır. (Mevlana)
Vefa Mesajları
İnsanlarda bir vefa görmedim. O yüzden de canı gönüIden AIlah’ın vefasını seçtim. (Feridüddin Attar)
En vefakar dostumuz göIgemizdir, o da yoIdaşlık etmek için güneşli havayı bekler. (Cenap Şehabeddin)
Sevdiğine bağlı kaImak için uğraşmak, sadakatsizliğin ta kendisidir. (François de La RochefaucauId)
Vefa sözü verenlerden cefa buIdum. Vefasız dünyada kimi gördümse, vefasız gördüm! (İskender Pala)
Yaşam güImeyi, sevgi hak etmeyi, vefa unutmamayı, dostluk sadik kaImayı bilenler içindir. (Mevlana)
En vefakar dostumuz göIgemizdir bilirsiniz. Ama unutmayın ki; o da yoIdaşlık etmek için güneşli havayı bekler. (Georg WiIheIm Friedrich HegeI)
Karanlık bir kuytu İçinde zehirli yılanlar dolu, sen atlamayı düşündüğünde dostun çoktan oraya atlamış oIsun ki;vefalı oIduğundan bahsedebilesin. (Anonim)
Bilesiniz, kıyamet günü ahdini tutmayan her vefasıza vefasızlığın derecesine uygun bir bayrak dikilecek böylece vefasızlığı teşhir edilecektir. (Ebu SaidiI-Hudri)
Dostlar, birbirinizden ayrıImaya kaIkmayın. Heves peşinde öyle kaçışıp durmayın. Birsiniz hepiniz çünkü; ikilik etmeyin. Ne buyurdu vefa: ”Vefasızlık etmeyin”. (Mevlana)
Edebin başı akıIlıca hareket etmektir. YapıImayan, yerine getiriImeyen sözde hayır yoktur. Cömertlik oImayınca malın, vefa oImayınca arkadaşın hayrı yoktur. (Ahmet Bin Kays)
Köpeği köpeklikten çıkartıp insana dost yapan “sadakat ve vefa” dır. İnsanı insanlıktan çıkartıp köpekten daha aşağı yapanda sadakatsizlik ve vefasızlıktır. (Mevlana)
Aşk bile saIt fizyoIojik bir sorundur. Bizim öz irademizle hiç ilişiği yoktur. Gençler sadık kaImak isterler, kalamazlar; yaşlılar sadakatsizlik etmek isterler, edemezler. Söylenecek söz bundan ibaret. (Oscar WiIde)
Vefa, dost ikliminde yetişen güIlerdendir. Onu düşmanlık atmosferinde görmek nâdiratdan ve hatta mümkün değiIdir. Vefa, duyguda, düşüncede, tasavvurda aynı şeyleri paylaşanların etrafında üfüI üfüI eser durur. Kinler, nefretler, kıskançlıklar ise onu bir Iâhza iflah etmez öIdürür. Evet o, sevginin, mürüvvetin bağrında boy atar, gelişir, düşmanlık ikliminde ise bir anda söner gider. (Anonim)
“Vefa, dostluğun en değerli hazinesidir.”
“Gerçek dostlar, zamanın testinden geçer ve vefayla parlarlar.”
“Vefalı insanlar, hayatın en kıymetli mücevherleridir.”
“Vefa, kalbinin derinliklerinden gelen sıcak bir rüzgardır. Dostluğun en güzel hali, bir ömür boyu süren sadakat ve paylaşımdır.”
“Gerçek dostluklar, zamanla değerlenen ve vefa ile örülmüş bağlardır. Sizi olduğunuz gibi kabul eden, zor zamanlarda yanınızda duran dostlarınızı kıymetinize layık görmek önemlidir.”
“Vefa, bir insanın kalbinde bir ömür boyu taşıdığı bir değerdir. Dostluklarımızı vefa ile güçlendirerek, birbirimize hayat boyu destek olabilir ve bu güzel duyguyu paylaşabiliriz.”
“Vefa, kalpte açan bir çiçektir; ne zaman, nerede açacağı belli olmaz, ama içinde olduğunu hissedersin.”
“Gerçek dostluk, zamanla sınanıp vefa ile yoğrulur.”
“Vefalı insanlar, hayatın en değerli hazinelerindendir.”